AAU logo

København

Vellykket Åbent Hus

Vellykket Åbent Hus

Mange uddannelsessøgende trodsede frostgraderne udenfor og lagde vejen forbi Åbent Hus på vores campus 7. februar.

Lagt online: 09.02.2018

Inde i varmen blev de besøgende mødt af 24 stande med bachelor- og kandidatuddannelser og 45 oplæg om uddannelserne. Her var desuden mulighed for at høre om studielivet på campus og snakke med redaktionen fra Navigator, AAU CPH’s studentermagasin.

Også studie- og karrierevejlederne havde byttet kontoret ud med en bod i dagens anledning. Karrierekonsulent Heidi Ås var en af dem, der stod klar til at yde vejledning til de besøgende. Hun fik besøg af en del bachelorstuderende, der var på udkig efter en kandidatuddannelse.  

”Jeg oplevede, at mange var i tvivl om, i hvilken retning de skulle gå. Nogle af dem spurgte mig ligeud, om de skulle vælge den ene uddannelse eller den anden. Men det er jo ikke en beslutning, jeg kan tage for dem! I stedet spurgte jeg ind til, hvad de selv synes er det spændende ved deres nuværende uddannelse, og hvad de gerne vil bruge uddannelsen til.”

”Det er jo nogle enormt vigtige overvejelser at gøre sig, inden man beslutter sig for en uddannelse – både på bachelor- og kandidatniveau. Det gav anledning til nogle gode snakke og nogle konkrete spørgsmål, de kunne stille ved uddannelsernes boder,” slutter Heidi Ås af.

Robotter, tumlinger og kolber

At uddannelserne på AAU CPH spænder vidt, var afspejlet i de forskellige boder. Her var bl.a. en Baxter Research Robot, medbragt fra robotlaboratoriet ved Autonomous Systems og Manufacturing and Operations Engineering. Hos Sustainable Biotechnology var bordet pyntet med kolber, reagensglas og svampemodeller i plys, og Bæredygtigt Design havde møbleret deres stand med studerendes kreative designmodeller, blandt andet en stor tumling, der jævnligt blev sat i svingninger af de forbipasserende. Landinspektøruddannelsen havde gjort det enkelt: et A4-ark med teksten ”Landinspektør. Høj løn. Job”.

Kommunikationsmedarbejder og koordinator Mette Vium Asbjørn er tilfreds med dagen:

”Der kom cirka 750 besøgende, og det er en lille smule flere end sidste år. Som sædvanlig var der en rigtig god stemning – og det var også mit indtryk, at gæsterne var glade for den vejledning og de snakke, de havde fået ude på standene og til oplæggene. Jeg snakkede med en pige, der havde besøgt fire uddannelser og var lastet med brochurer. Andre var nået længere i beslutningsprocessen og gik efter én, specifik uddannelse. Det var også spændende at se, at mange havde taget deres forældre med – det ser ud til at være en voksende trend – men et uddannelsesvalg er jo også en stor beslutning.”