Nu får Sydhavnen et nyt vartegn

Nu får Sydhavnen et nyt vartegn

Kom og vær med, når Aalborg Universitet København (AAU CPH) tilføjer et nyt vartegn til Københavns Sydhavn. Det sker d. 21. april kl. 20.30, når vi med lys og farver forvandler vores ikoniske bro til et stykke levende lyskunst.

Lagt online: 18.04.2017

Den lysende bro henover havneløbet vil ikke blot blive et vartegn for AAU CPH, men også et pejlemærke for hele Sydhavnen, da den vil kunne ses fra Sluseholmen og Teglholmen til Nokken og Bella Sky – samt selvfølgelig fra Sydhavnsgade.

Viden for verden

Udover at blive et vartegn for Sydhavnen skal broen også skabe synlighed omkring campus og bidrage til brandingen af AAU som et universitet, der ikke er lukket om sig selv og sine forskningsaktiviteter, men som får ting til at ske både på universitetet og i omverdenen, fortæller campuschef Martin Vive Ivø:                                                          

”AAU CPH har en helt unik placering her i København, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Den nye lysinstallation på broen vil være et vindue udadtil, hvor vi kan vise omverdenen, hvem vi er, og hvad der sker inden for murene. Det ligger i naturlig forlængelse af AAU’s strategi, ’Viden for verden’, hvor vi generelt ønsker at styrke universitetets brand, fortæller Martin Vive Ivø og fremhæver planerne om den oplyste bro som et godt eksempel herpå:

”Det har længe været et stort ønske at få lys på vores ikoniske bro så den, også efter mørkets frembrud, fremstår som et vartegn for AAU CPH og Sydhavnen generelt. Den oplyste bro vil samtidig også blive et udstillingsvindue for, hvad vores studerende bl.a. på kandidatuddannelsen Lighting Design kan. De har nemlig allerede bidraget med idéer til konceptet”, slutter Martin Vive Ivø.

AAU CPH forsker i lysdesign

Fremadrettet vil de studerende på uddannelsen Lighting Design også spille en stor rolle. De skal nemlig være med til at sikre, at installationen lever og tilpasser sig i forhold til nærmiljøet med udgangspunkt i den nyeste forskning på området. Det fortæller Ellen Kathrine Hansen, lektor på Institut for Arkitektur og Medieteknologi og leder af Master uddannelsen Lighting Design på AAU CPH:

”Vi arbejder med problembaseret læring i forhold til, hvordan man kan understøtte folks liv gennem lysdesign. Det er ikke bare det at designe det og implementere det, men også at arbejde på det løbende, programmere det og se hvilken effekt det giver både inde i bygningen og ude i byrummet. Det kræver, at man forstår hvilket sted det er – både for dem der arbejder og studerer inde i bygningen til dagligt, men også hvordan det opfattes udefra af folk i byen. Derfor er det også skønt for at os arbejde videre med broen, fordi vi på den måde kan bruge vores eget universitet som et laboratorium, hvor vi virkelig kan arbejde med alt det potentiale, der er i lys

FAKTA

  • Vi ”tænder” broen fredag d. 21. april kl. 20.30 på Frederikskaj 12 (ved kajkanten).                 
  • Den nye lysinstallation bliver sat op på broen, som krydser havneløbet mellem A.C.Meyers Vænge 15 og Frederikskaj 12.
  • Læs mere om uddannelsen Lighting Design her: www.light.aau.dk
  • Event kontakt: Mette Asbjørn, mva@adm.aau.dk tlf. 9940 2581