København har fået et nyt vartegn på AAU CPH

København har fået et nyt vartegn på AAU CPH

Glasbroen, der forbinder to af AAU CPH's fire bygninger, er blevet forvandlet til lyskunst og fungerer nu som et vartegn for både AAU CPH, men også for hele Københavns Sydhavn.

Lagt online: 26.04.2017

Studerende fra AAU's egen uddannelse Ligthing Design har været med til at udsmykke glasbroen på AAU CPH med lyskunst. Den nye lysende bro blev indviet fredag den 21. april og bliver kaldt et vartegn for både AAU og hele Københavns Sydhavn. 

Udover at blive et vartegn for Sydhavnen skal broen også skabe synlighed omkring campus og bidrage til brandingen af AAU som et universitet, der ikke er lukket om sig selv og sine forskningsaktiviteter, men som får ting til at ske både på universitetet og i omverdenen, fortæller campuschef Martin Vive Ivø.

- AAU CPH har en helt unik placering her i København, og det skal vi selvfølgelig udnytte. Den nye lysinstallation på broen vil være et vindue udadtil, hvor vi kan vise omverdenen, hvem vi er, og hvad der sker inden for murene. Det ligger i naturlig forlængelse af AAU’s strategi, ’Viden for verden’, hvor vi generelt ønsker at styrke universitetets brand, fortæller Martin Vive Ivø og fremhæver planerne om den oplyste bro som et godt eksempel:

- Det har længe været et stort ønske at få lys på vores ikoniske bro så den, også efter mørkets frembrud, fremstår som et vartegn for AAU CPH og Sydhavnen generelt. Den oplyste bro vil samtidig også blive et udstillingsvindue for, hvad vores studerende bl.a. på kandidatuddannelsen Lighting Design kan. De har nemlig allerede bidraget med idéer til konceptet, forklarer Martin Vive Ivø.

Fremadrettet vil de studerende på uddannelsen Lighting Design også spille en stor rolle. De skal nemlig være med til at sikre, at installationen lever og tilpasser sig i forhold til nærmiljøet med udgangspunkt i den nyeste forskning på området.

Se TV2 Lorrys tv-indslag om lysbroen nedenfor. Indslaget blev vist fredag den 21. april. Læs Lorrys artikel her.

Yderligere oplysninger

Campuschef Martin Vive Ivø, tlf. 4044 3777, e-mail mvi@adm.aau.dk