Forskere har kortlagt det grønlandske turismelandskab

Forskere har kortlagt det grønlandske turismelandskab

Forskere fra Institut for Kultur og Globale Studier har i en ny rapport kortlagt turismelandskabet i Grønland. De peger i den forbindelse på, at turismeudvikling har stor samfundsmæssig relevans, og at investeringer i turismen kan hjælpe til at løfte uddannelse og entreprenørskab i landet.

Lagt online: 24.03.2017

I de sidste fire måneder har to forskere fra Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med Center for Logistik og Samarbejde under Aalborg Havn kortlagt turismelandskabet i Grønland med udgangspunkt i de fire turistdestinationer: Kangerlussuaq, Nuuk, Sisimiut og Ilulissat.

- Vores undersøgelse viser, at de fleste aktører på de fire destinationer i Grønland på ofte meget kreative og innovative måder udvikler turismen lokalt med udgangspunkt i de konkrete udfordringer, behov og ressourcer, der er på destinationsniveau. Derfor er det også her, at viden skabes, og herfra at man som samfund kan lade sig inspirere. I vores projekt forsøger vi at dele og aktivere denne lokale viden, blandt andet med eksempler på, hvordan turismeudvikling kan gå hånd i hånd med eller løfte andre former for værdiskabelse i samfundet. Turismeudvikling har stor samfundsmæssig relevans, og det er vigtigt, at diskussionen om fremtiden for grønlandsk turisme foregår som en kollektiv dialog. I den forbindelse peger vores projekt på to centrale områder, som øget videndeling og investering i turismeområdet kan hjælpe med at løfte, nemlig uddannelse og entreprenørskab, siger lektor Carina Ren fra AAU CPH, der har været leder af forskningsprojektet.

FAKTA:

  • Forskningsprojektet ”Turismeudvikling i Grønland – afdækning og inspiration” er gennemført af lektor, Carina Ren, og videnskabelig assistent, Daniela Chimirri, fra Tourism Research Unit under Institut for Kultur og Globale Studier på AAU.
  • Center for Logistik og Samarbejde under Aalborg Havn har støttet projektet med 215.844 kr.
  • Læs rapporten om det grønlandske turismelandskab her.