AAU CPH byder velkommen til 1365 nye studerende

AAU CPH byder velkommen til 1365 nye studerende

Fredag den 1. september bød vi i alt 1365 nye studerende velkommen på vores 9 bachelor- og 24 kandidatuddannelser. Humøret var højt, og vejret var i den grad med os. Dagen indbød vanen tro til masser af aktiviteter og hygge ved kajen og i teltene.

Lagt online: 04.09.2017

Selvom alle de nye studerende havde første studiedag tilfælles, er det vidt forskellige studier, de kan se frem til at stifte bekendtskab med på AAU CPH i de kommende år. Vi snakkede med tre nye studerende på AAU CPH, for at høre om deres første studiedag og deres uddannelsesvalg.

VIDEN OM BÆREDYGTIGHED ER VEJEN FREM

Vi mødte blandt andre Freja, der er ny studerende på By-, Energi- og Miljøplanlægning. Hun var glad efter en god dag og ser frem til tiden på AAU CPH.

- Dagen har været rigtig fin med mange gode informationer, og tutorerne er virkelig søde. Det tegner jo godt – det kommer til at blive rigtig fedt.

Om sit valg af studie fortæller hun: ”Jeg havde naturgeografi i gymnasiet og syntes, det var rigtig spændende. Og så har jeg en interesse for bæredygtighed og klimaforandringer, som jeg godt kunne tænke mig at kunne bruge i praksis. Og så syntes jeg også, at det virkede til, at uddannelsen er en god blanding af videnskab og samfund.”

For en anden ny studerende, Jonatan, lå der også en del overvejelser bag valg af studie, og her blev interessen for bæredygtighed også afgørende. Han er nemlig netop startet på en bachelor i Bæredygtigt Design.

- Da jeg skulle vælge studie, kiggede jeg på en masse forskellige og søgte meget rundt på nettet. Jeg kan godt lide at arbejde med problemstillinger, og så kunne jeg især også godt lide det bæredygtige aspekt af uddannelsen. Samtidig lød fagene spændende, fortalte han.

Jonatan var også meget positiv efter studiestartsdagen - og fremhævede blandt andet tutorerne som et vigtigt element.

- Det har været en sjov dag, hvor man har haft mulighed for at møde folk. Det har været rigtig godt med tutorerne, det er nogle fede mennesker.”

Nye metoder med en kandidatuddannelse

For nyudklækkede kandidatstuderende, Malene, var udgangspunktet for at starte på AAU CPH et lidt andet. Hun har nemlig valgt at studere en kandidat i Socialt Arbejde på baggrund af sit tidligere arbejde i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, der har betydet, at det sociale arbejde altid har fyldt meget. Med studiestarten på AAU CPH håber hun på at kunne få endnu flere metoder, som hun kan bruge i praksis.

- Jeg håber, at uddannelsen vil give mig kendskab til flere metoder og en mere analytisk tilgang til socialt arbejde”, forklarer hun.

 

mød 3 af vores nye studerende

freja, ny bachelorstuderende på by-, energi- og miljøplanlægning

jonatan, ny bachelorstuderende på bæredygtigt design

malene, ny kandidatstuderende på socialt arbejde